Siska van Veen – Romkes

Mediation- en scheidingspraktijk Consensis

Ik ben Siska van Veen, 50 jaar, getrouwd en moeder van twee volwassen zonen

Vanuit mijn achtergrond als financieel planner, mijn persoonlijke interesse in bewustzijnsontwikkeling en een dramatische vechtscheiding in de familie, ben ik opleidingen gaan volgen om mensen te kunnen begeleiden die willen scheiden in de regio Steenwijk, Meppel, Emmeloord, Wolvega, Heerenveen, Zwolle, Staphorst, Hoogeveen etc.

Een scheiding is een rouwproces

Een scheiding is vooral een rouwproces dat je beleeft als een soort roller coaster. Er gebeurt zoveel tegelijk. Naast de opleiding tot MfN mediator / transformatief mediator en lifecoach, de specialisatieopleiding tot familie mediator / scheidingsspecialist en de post-HBO opleiding tot holistisch therapeut / lifecoach, heb ik daarom allerlei cursussen en workshops gevolgd om mijn kennis over rouw, relaties, de ontwikkeling van kinderen, conflicten, rouw, familierecht, coaching en familieopstellingen verder te verdiepen. Mijn CV wordt steeds langer, want het onderwerp scheiden en relatie blijft me boeien.

Een scheiding is een juridisch proces

Ooit ben ik op mijn 19e begonnen aan een studie rechten, maar al gauw had ik in de gaten dat ik me met al mijn idealen niet thuisvoelde in een wereld die wat mij betreft alleen maar over winnen en verliezen en geld ging. En als jonge wereldverbeteraar dacht ik toen: als het in de wereld toch alleen om geld draait, dan kan ik me daar maar beter in gaan verdiepen. Ik ging bij de Amro Bank werken en in de avonduren studeren. Ik bleek naast een mensenmens ook een goed analytisch vermogen te hebben en de wereld van cijfertjes sprak me tot mijn eigen verbazing ook aan. Ik vond het heerlijk om mensen in Jip-en-Janneke taal moeilijke dingen als fiscaliteiten en hypotheken uit te leggen. Dat werd gezien, want ik heb in de ruim 20 jaar die ik werkzaam was bij ABN AMRO Mees Pierson veel functies bekleed en een hele waslijst aan diploma’s en certificeringen behaald. Ik was verzekeringsspecialist, hypotheekspecialist, allround financieel adviseur en als laatste private banker. Van de ondernemer naar de privépersoon en van weinig geld tot miljonair: ik heb ze allemaal met heel veel plezier begeleid.

Duidelijkheid over geld is nodig bij een scheiding 

Wat ik in al die jaren heb geleerd is dat geld belangrijk is. En of je nou veel of weinig geld hebt; het is vooral belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Duidelijkheid geeft rust. Om die duidelijkheid te kunnen blijven geven hou ik nog steeds mijn certificeringen bij als CFP / FFP Financieel Planner, SEH Erkend Hypotheekspecialist en EFA Financieel Adviseur. Ik verkoop zelf geen financiële produkten meer, maar kan jullie door die kennis wel goed informeren over de eigen woning en de hypotheek. Ik ken de financiële wereld dus goed en kan het acceptatiebeleid van banken en de Nationale Hypotheek Garantie goed inschatten. Daardoor is het makkelijker om mensen met een eigen woning en hypotheek te begeleiden bij de overdracht of verkoop van de eigen woning. Uiteraard volg ik jaarlijks diverse studiedagen om helemaal up-to-date te blijven op gebied van scheiding en fiscaal en financieel vermogensrecht.

Scheiden of blijven?

Pas toen ik door een burn out / depressie thuis kwam te zitten realiseerde ik me dat ik mezelf helemaal kwijt was geraakt. Ik heb toen alles in mijn leven onder de loep genomen: mijn werk, mijn verleden, maar ook onze relatie. Wat wil ik? Wat is belangrijk voor mij? Wil ik scheiden of anders verder?

Ik ben in 2012 gestart met Mediation- en scheidingspraktijk Consensis en ik ben daarna uiteindelijk “gescheiden” van mijn baan bij ABN AMRO Mees Pierson.

Mijn man en ik zijn samen gebleven. Ik ben hier nu erg gelukkig mee, maar ik begrijp als geen ander hoeveel tijd en energie het kost om uit de negatieve patronen te stappen. Daarvoor moet je allebei keihard werken, heel veel zelfreflectie ontwikkelen en allebei jezelf transformeren naar een betere versie van jezelf. En hoewel dat heel waardevol is, is het ook moeilijk om dat te doen met degene waarmee je die patronen hebt opgebouwd. Ik zie in mijn dagelijkse praktijk dat elkaar loslaten in een scheiding waar iedereen mee kan leven, sneller zorgt voor een flinke ommezwaai in je leven. Of die snelle ommezwaai van scheiden beter is dan de langzame weg van samenblijven weet ik dus oprecht niet. De vraag: Wat is beter? Samen of Scheiden? Kan ik dus niet beantwoorden en laat ik dus bij jullie. Ook omdat iedere situatie uniek is.

Mijn passie

Ik ben iemand die eigenlijk helemaal niet van ruzies houdt; ik ben juist een verbinder. Toch ga ik het conflict niet uit de weg, want juist dan zijn mensen open en eerlijk en juist dan is er een kans om je weer te verbinden met jezelf en wat je werkelijk wilt. Daarom hou ik juist van mijn werk als mediator, waar al mijn ervaringen en opleidingen samenkomen. Ik vind het fijn om jullie bij je moeilijkste tijden in je leven door jullie emoties en financiële obstakels heen te loodsen en jullie te helpen goede afspraken te maken voor de toekomst, waar je allebei mee verder kunt. Dan kun je op een goede manier afscheid nemen van het verleden en weer een weg vinden naar een nieuwe toekomst. 

Gescheiden en/of samen anders verder.

Kennismakingsgesprek

Bel gerust voor het maken van een kennismakingsafspraak, zodat we kunnen bespreken wat mediation- en scheidingspraktijk Consensis voor jullie kan betekenen. Voor een kennismakingsgesprek worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer jullie besluiten om je te laten begeleiden door mediation- en scheidingspraktijk Consensis.

06-10 31 38 68

Neem gerust contact met me op via app