Relatiecoaching

Scheiden of samenblijven…

Een scheiding is vooral ook een rouwproces, waarbij je afscheid neemt van het beeld dat je van de toekomst had. Voor een goed en snel verloop van dat rouwproces is het belangrijk dat beide partners weten waarom er wordt gescheiden. De reden van de scheiding gaat dieper dan “het dopje op de tandpasta”. Ook “vreemdgaan” is normaal gesproken ook niet zomaar aan de orde in een relatie. 

De oorzaak van de scheiding gaat dieper. Het heeft te maken met het communicatiepatroon en hoe je allebei kijkt naar de wereld om je heen en naar jezelf. Als duidelijk is hoe dat bij jullie werkt, komt de werkelijke reden van de scheiding naar voren. Het gekke is dat wanneer je dat begrijpt, de scheiding ineens ook beter te accepteren is. Dat maakt het ook weer makkelijker om afspraken over de kinderen en bijvoorbeeld de eigen woning te maken. Het gebeurt echter ook regelmatig dat mensen hierdoor voor het eerst duidelijk in beeld krijgen wat er werkelijk aan de hand is en dus ook hoe het anders had gekund. Ook mensen die al bij een relatietherapeut zijn geweest voor relatietherapie ontdekken dan ineens weer nieuwe dingen. Soms gaan mensen dan toch weer samen verder. Soms voor heel even, om zeker te weten dat de scheiding onvermijdelijk is, maar soms ook voor altijd.

Scheiden of samenblijven.. 

Ik weet niet wat beter is. Dat bepalen mensen helemaal zelf. Voor mij is het belangrijkste dat mensen doen wat het beste voelt voor hen. Als je kinderen krijgt, leg je je kindje in het wiegje met de vurige wens dat het gelukkig wordt. Volgens mij moet je dan als ouder in ieder geval zelf het voorbeeld geven dat je ook je eigen geluk belangrijk vindt. Tenslotte was ook jij ooit een kindje dat liefdevol in de wieg werd gelegd met dezelfde wens. 
Ik weet wel dat samenblijven, terwijl je eerder wilde scheiden moeilijk is. Tenslotte moet je een patroon doorbreken met degene waarmee je dat patroon hebt opgebouwd. Hoewel een scheiding ook niet makkelijk is, kun je dan wel met een schone lei beginnen. Als er nog genoeg liefde en bereidheid is, is het natuurlijk wel heel waardevol om te kijken wat er mogelijk is. 

Doordat mensen vanaf het eerste begin van mediation- en scheidingspraktijk Consensis binnenkwamen met twijfels en eigenlijk helemaal niet wilden scheiden, maar toch samen verder wilden, ontstond relatiecoaching / relatie mediation binnen mediationpraktijk Consensis. Inmiddels neemt relatiecoaching een grote plek in binnen mediationpraktijk Consensis. Ook voor mensen die helemaal niet willen scheiden maar meteen samen willen blijven. 

Vaak ontstaan er andere samenlevingsvormen of in ieder geval relaties met meer balans en oog voor je eigen geluk. 

Bij relatiecoaching wordt mediation gecombineerd met de kernkwaliteiten, het enneagram, EFT-relatietherapie, de SCHIP-aanpak en hetgeen ik geleerd heb bij mijn post-HBO opleiding tot holistisch therapeut. Door gesprek en (vrijblijvende) opdrachten worden jullie uitgenodigd eerst weer te ontdekken wie je zelf bent, zodat er daarna weer ruimte is voor de ander. 

Relatiecoaching duurt meestal 10-14 sessies van 1,5 uur.

Kennismakingsgesprek

Bel gerust voor het maken van een kennismakingsafspraak, zodat we kunnen bespreken wat mediation- en scheidingspraktijk Consensis voor jullie kan betekenen. Voor een kennismakingsgesprek worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer jullie besluiten om je te laten begeleiden door mediation- en scheidingspraktijk Consensis.

06-10 31 38 68

Neem gerust contact met me op via app