Eigen bedrijf en scheiden

Voor een werkbare situatie voor beide partijen

Een scheiding kan voor een onderneming het faillissement betekenen. Als ondernemer heb je vaak jarenlang keihard gewerkt voor je bedrijf en je wilt natuurlijk voorkomen dat de scheiding negatieve gevolgen heeft voor je bedrijf.

Als partner van de ondernemer heb je daarentegen vaak minder zicht op hoe het reilt en zeilt binnen het bedrijf. Vaak voert de ondernemer de zakelijke gesprekken met de accountant en niet met de partner. Heel vaak heb je als partner ook minder affiniteit met financiën. Dat kan je als partner van de ondernemer erg onzeker maken. Aan de ene kant wil je niet het onderste uit de kan, en je wilt ook dat het bedrijf blijft voorbestaan, maar je wilt jezelf ook niet tekort doen.

“Vertrouwen” is vaak beschadigd bij een scheiding, maar wanneer er een onderneming is betrokken wordt dat “vertrouwen” met name bij de partner dus extra op de proef gesteld.

Het is voor beide ex-partners belangrijk dat de continuïteit van de onderneming gewaarborgd blijft, zeker als er kinder- of partneralimentatie wordt afgesproken. Dit betekent dat jullie een mediator nodig hebben die buiten de kaders mee kan denken, eventueel in overleg met specialisten. Het is zaak om een werkbare oplossing te bedenken waarin iedereen zich in kan vinden.  

Door mijn achtergrond bij ABN AMRO Bank in diverse functies ben ik gewend om een gesprekspartner te zijn voor ondernemers. Als gecertificeerd financieel planner (CFP – FFP) ben ik daarnaast ook opgeleid om jaarrapporten te lezen en interpreteren.

Vantevoren spreken we wel af dat een externe deskundige wordt ingeschakeld wanneer ik onduidelijkheden in de rapporten constateer die tot discussies met de ondernemer en de accountant kunnen leiden. Meestal is een externe deskundige niet nodig, maar vooral bij een grotere omvang van het bedrijf of een erg ingewikkelde casus soms wel. Ik wil er als mediator zijn voor beide partijen en wanneer ik in discussie moet met de ondernemer en de accountant over de interpretatie van de cijfers dan komt die neutrale positie in gevaar. Ik wil er voor jullie allebei zijn.

Kennismakingsgesprek

Bel gerust voor het maken van een kennismakingsafspraak, zodat we kunnen bespreken wat mediation- en scheidingspraktijk Consensis voor jullie kan betekenen. Voor een kennismakingsgesprek worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer jullie besluiten om je te laten begeleiden door mediation- en scheidingspraktijk Consensis.

06-10 31 38 68

Neem gerust contact met me op via app