Kosten

Mediation praktijk Consensis

Wat kost een scheiding bij mediation praktijk Consensis?

Mediation- en scheidingspraktijk Consensis is als High Trust kantoor erkend door de Raad voor Rechtsbijstand en mag daardoor werken op subsidiebasis. De ervaring leert dat veel mensen in Steenwijk, Meppel, Emmeloord, Wolvega, Blokzijl, Heerenveen en Staphorst in aanmerking komen voor subsidie.

De meeste scheidingen zijn afgerond binnen 22 uren, bestaande uit 50% directe contacturen en 50% bureauwerkzaamheden.

Het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) publiceert regelmatig normbedragen, die door rechters worden overgenomen in de bepaling van de hoogte van de kinderalimentatie. Deze normbedragen lijken soms hoog, maar houden ook rekening met bijvoorbeeld afschrijvingen, energiekosten etc. 

Onderstaande factoren beïnvloeden de kosten van een scheiding

 • subsidie Raad voor Rechtsbijstand
 • minderjarige kinderen
 • rouwverwerking
 • eigen woning
 • huwelijkse voorwaarden
 • eigen onderneming
 • partneralimentatie

Het uurtarief dat wordt gehanteerd hangt af van de subsidiemogelijkheden en die zijn best ingewikkeld. Daarom leg ik dat ook graag uit tijdens een vrijblijvend informatiegesprek.

Tijdens het informatiegesprek wordt daarnaast uitgelegd hoe een scheiding procesmatig juridisch en fiscaal verloopt. Het belangrijkste van een informatiegesprek is wat mij betreft om te kijken of je een “klik” hebt met mij als mediator.

Afspraken thuis, op kantoor van mediation- en scheidingspraktijk Consensis of online

Afspraken vinden in principe plaats op het kantoor van mediation- en scheidingspraktijk Consensis. De meeste mensen vinden het namelijk prettig dat de afspraak op neutraal terrein plaatsvindt. Daarnaast is het een voordeel dat jullie bij de zakelijke gesprekken mee kunnen kijken op een groot beeldscherm. Ook beschik ik in mijn kantoor makkelijker over werkvormen als een whiteboard om met korte aantekeningen en schetsen dingen te verduidelijken en uit te leggen. Of een handige tool om een ingewikkelde omgangsregeling in elkaar te puzzelen.

Sinds de coronatijd is mediation ook online mogelijk. Daarvoor gebruiken we een beveiligde omgeving en beschik ik ook over de tools om te tekenen en te verduidelijken etc.

Aftrekbaarheid van de kosten van scheiding

Onder bepaalde voorwaarden zijn de kosten van scheiding aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Ik informeer jullie graag over de mogelijkheden.    

Vragen die beantwoord worden tijdens het informatiegesprek

 • Hoe verloopt de procedure van de scheiding bij de rechtbank?
 • Hoe vertellen we aan de kinderen dat we gaan scheiden?
 • Wat kost een scheiding in onze situatie?
 • Welke documenten zijn nodig om de scheiding te kunnen regelen?
 • Wanneer kan ik toeslagen aanvragen voor alleenstaande ouders?
 • Kunnen wij in aanmerking komen voor subsidie om te scheiden?

Scheiden in Steenwijk, Meppel, Emmeloord, Wolvega, Blokzijl, Heerenveen, Staphorst, Hoogeveen, en omstreken

Kennismakingsgesprek

Bel gerust voor het maken van een kennismakingsafspraak, zodat we kunnen bespreken wat mediation- en scheidingspraktijk Consensis voor jullie kan betekenen. Voor een kennismakingsgesprek worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer jullie besluiten om je te laten begeleiden door mediation- en scheidingspraktijk Consensis.

06-10 31 38 68

Neem gerust contact met me op via app