Relatie APK

Inzicht in het relatiepatroon

Heel vaak verzuchten mensen die via Mediation- en scheidingspraktijk Consensis zijn gescheiden dat ze mij graag 5 of 10 jaar eerder hadden willen ontmoeten. Ze zeggen dat het dan waarschijnlijk anders was gelopen. Ook als het wel op een scheiding was uitgelopen, zou dat in ieder geval een bewuster en daardoor harmonieuzer proces zijn geweest.

De kans op samenblijven schatten mijn clienten echter als “groot” in. Bij iedere scheiding blijkt het relatiepatroon de oorzaak van de scheiding.

Wanneer de liefde nog bloeit, dan vindt je de reactie van de ander nog verfrissend anders. Later in de relatie kun je je juist gaan storen aan dat wat je eerst zo leuk anders vond.

Juist wanneer er ingrijpende gebeurtenissen optreden in het leven zoals bijvoorbeeld het krijgen van kinderen of het overlijden van een belangrijk iemand, kunnen de relatie op scherp zetten. En helaas gaat dat zo langzaam dat je het vaak niet eens merkt totdat je beseft dat het zo is. Of je merkt het wel, maar je denkt dat het erbij hoort in een vaste lange relatie. Of je bedekt het met de mantel der liefde.

Inzicht in het relatiepatroon helpt om te begrijpen hoe het komt dat je allebei soms zo anders kunt reageren. En het helpt ook om te leren hoe een goede communicatie werkt. Ook openheid en kwetsbaar zijn kun je leren.

Meestal is er maar 1 gesprek nodig om te ontdekken dat er een diepere laag is die jullie verbonden houdt en die kan zorgen voor een verdieping en versteviging van de relatie voor nu en de toekomst.

Kennismakingsgesprek

Bel gerust voor het maken van een kennismakingsafspraak, zodat we kunnen bespreken wat mediation- en scheidingspraktijk Consensis voor jullie kan betekenen. Voor een kennismakingsgesprek worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer jullie besluiten om je te laten begeleiden door mediation- en scheidingspraktijk Consensis.

06-10 31 38 68

Neem gerust contact met me op via app