Conflicten na de scheiding

Alsnog scheiden met Consensis

Als je samen kinderen hebt, zullen jullie ook na de scheiding verbonden blijven met elkaar. Of je dat nu leuk vindt of niet; jullie blijven samen ouders. Zolang je als gezin samen in een huis woont is het makkelijk om van de (praktische) zaken op de hoogte te blijven met betrekking tot de kinderen. Dat gaat bijna automatisch doordat je tussen de bedrijven door hoort over de agenda voor de kinderen en wat er in hun leven speelt. Na de scheiding gaat dat niet meer vanzelf en zullen ouders over en weer meer moeite moeten doen -en initiatief moeten nemen- om de ander te informeren over het wel en wee van de kinderen

Als (het gebrek aan) communicatie al tijdens de relatie een probleem vormde, bestaat het gevaar dat je na de scheiding door de halve informatie feiten met een tunnelvisie interpreteert. Als er ook nog onverwerkte gevoelens over de verbroken partnerrelatie meespelen, kan je eigen interpretatie van de feiten al gauw negatief gekleurd raken. Ook de kinderen kunnen door hun loyaliteitsgevoelens naar beide ouders onbedoeld ervoor zorgen dat feiten op een bepaalde manier worden gekleurd, doordat ze onbewust inspelen op jouw gevoelens.

Als je werkelijk het beste wilt voor de kinderen is een open communicatie na de scheiding dus nog belangrijker dan daarvoor.

Wanneer dat niet lukt, kunnen jullie bijvoorbeeld kiezen voor de SCHIP-aanpak.

Conflicten na de scheiding over de uitvoering van afspraken

Vooral als een scheiding alleen zakelijk of zonder mediator is afgerond, zijn er vaak nog onuitgesproken verwijten naar elkaar. Dat zorgt er soms ook voor dat afspraken uit het convenant of het ouderschapsplan niet worden uitgevoerd.

Soms blijken de afspraken die bij een andere mediator of via advocaten zijn gemaakt niet uitgevoerd kunnen worden.

Soms is ook niet goed rekening gehouden met de toekomst of is de pensioenverdeling niet besproken.

Wat er ook aan de hand is en hoe je ook bent gescheiden: bel gerust voor het maken van een afspraak. Wanneer jullie allebei “ja” antwoorden op de onderstaande vraag dan vinden we altijd een oplossing:

“Wil je een oplossing waar iedereen mee verder kan én wil je daar actief aan bijdragen?”

Ook als je al gescheiden bent kun je in aanmerking komen voor subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand.

Kennismakingsgesprek

Bel gerust voor het maken van een kennismakingsafspraak, zodat we kunnen bespreken wat mediation- en scheidingspraktijk Consensis voor jullie kan betekenen. Voor een kennismakingsgesprek worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer jullie besluiten om je te laten begeleiden door mediation- en scheidingspraktijk Consensis.

06-10 31 38 68

Neem gerust contact met me op via app