Stap voor stap alles geregeld.

Tarieven 


Wat kost een scheiding bij mediation praktijk Consensis? 

Mediationpraktijk Consensis is als High Trust kantoor erkend door de Raad voor Rechtsbijstand en mag daardoor werken op subsidiebasis. De ervaring leert dat veel mensen in Steenwijk, Meppel, Emmeloord, Wolvega, Blokzijl, Heerenveen en Staphorst in aanmerking komen voor subsidie.

De kosten van de meeste scheidingen liggen tussen € 1.300 en € 3.700 inclusief BTW, kosten van de advocaat en de rechtbank. Het grote verschil in prijs wordt vooral veroorzaak door de subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand. De meeste scheidingen zijn afgerond binnen 22 uren, bestaande uit 50% directe contacturen en 50% bureauwerkzaamheden. U kunt de kosten van de scheiding dus beïnvloeden door de hoeveelheid contacturen.

Onderstaande factoren beïnvloeden de kosten van een scheiding:
- subsidie Raad voor Rechtsbijstand
- minderjarige kinderen
- rouwverwerking
- eigen woning
- huwelijkse voorwaarden
- eigen onderneming 
- partneralimentatie
 

Er wordt altijd gestart met een informatiegesprek waarin duidelijkheid wordt gegeven over de kosten. Zo weet u meteen waar u aan toe bent. Tijdens het informatiegesprek wordt daarnaast uitgelegd hoe een scheiding procesmatig juridisch en fiscaal verloopt. Het belangrijkste van een informatiegesprek is wat ons betreft om te kijken of u een "klik" heeft met de mediator.

Afspraken thuis of op kantoor van mediation praktijk Consensis:

Afspraken vinden plaats op het kantoor van mediationpraktijk Consensis, maar er kan ook bij u thuis worden afgesproken. Er worden geen reiskosten berekend voor mediation bij een scheiding in Steenwijk, Meppel, Emmeloord, Wolvega, Blokzijl, Heerenveen, Staphorst en Hoogeveen.

Aftrekbaarheid van de kosten van scheiding:

Onder bepaalde voorwaarden zijn de kosten van scheiding aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Tijdens het informatiegesprek worden de mogelijkheden aangegeven.   


Vragen die beantwoord worden tijdens het informatiegesprek:  

 

- Hoe verloopt de procedure van de scheiding bij de rechtbank?

- Hoe vertellen we aan de kinderen dat we gaan scheiden?

- Wat kost een scheiding in onze situatie? 

- Welke documenten zijn nodig om de scheiding te kunnen regelen?

- Wanneer kan ik toeslagen aanvragen voor alleenstaande ouders?

- Kunnen wij in aanmerking komen voor subsidie om te scheiden?


 

 
raad voor rechtsbijstand toevoeging subsidieScheiden in Steenwijk, Meppel, Emmeloord, Wolvega, Blokzijl, Heerenveen, Staphorst en Hoogeveen