Stap voor stap alles geregeld.

Siska van Veen-Romkes

Ik ben Siska van Veen-Romkes, 47 jaar, getrouwd en moeder van twee zonen 
 
siska van veen mediator en relatietherapeut    

Vanuit mijn achtergrond als financieel planner, mijn persoonlijke interesse in bewustzijnsontwikkeling en een dramatische vechtscheiding in de familie, ben ik opleidingen gaan volgen om mensen te kunnen begeleiden die willen scheiden in de regio Steenwijk, Meppel, Emmeloord, Heerenveen, Wolvega, Staphorst en Zwolle. 

Een scheiding is een rouwproces

Een scheiding is vooral een rouwproces die je in een soort roller coaster beleeft. Naast de opleiding tot MfN mediator / transformatief coach, de specialisatieopleiding tot familie mediator / scheidingsspecialist en de post-HBO opleiding tot holistisch therapeut / lifecoach, heb ik daarom allerlei cursussen en workshops gevolgd om mijn kennis over rouw, relaties de ontwikkeling van kinderen, conflicten, rouw, familierecht, coaching en familieopstellingen te verdiepen.

Een scheiding is een juridisch proces

Ooit ben ik op mijn 19e begonnen aan een studie rechten, maar al gauw had ik in de gaten dat ik me met al mijn idealen niet thuisvoelde in een wereld die wat mij betreft alleen maar over winnen en verliezen ging. Omdat ik middenin een studiejaar stopte ben ik bij de Amro Bank gaan werken om wat bij te verdienen. Ik ben een mensenmens en had nooit veel op met cijfers, maar ik bleek een goed analytisch vermogen te hebben en vond het heerlijk om mensen in Jip-en-Janneke taal moeilijke dingen als fiscaliteiten en hypotheken uit te leggen. Dat werd gezien, want ik heb in de ruim 20 jaar die ik werkzaam was bij ABN AMRO Mees Pierson veel functies bekleed en een hele waslijst aan diploma's en certificeringen behaald. Ik was verzekeringsspecialist, hypotheekspecialist, allround financieel adviseur en als laatste private banker.


Duidelijkheid over geld is nodig bij een scheiding 

Wat ik in al die jaren heb geleerd is dat geld belangrijk is. Het is vooral belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Duidelijkheid geeft rust. Daarom ben ik nog steeds gecertificeerd FFP Financieel Planner, SEH Erkend Hypotheekspecialist en EFA Financieel Adviseur. Daardoor kan ik jullie goed informeren over de eigen woning en de hyptheek. Ik ken de financiële wereld dus goed en kan het acceptatiebeleid van banken en de Nationale Hypotheek Garantie goed inschatten. Daardoor is het makkelijker om mensen met een eigen woning en hypotheek te begeleiden bij de overdracht of verkoop van de eigen woning. Uiteraard volg ik jaarlijks diverse studiedagen om helemaal up-to-date te blijven op gebied van scheiding en fiscaal en financieel vermogensrecht.

Scheiden of blijven?

Uit eigen ervaring weet ik dat je in een lange relatie jezelf een beetje kwijt kunt raken, waardoor je ook de verbinding met elkaar kunt verliezen en een scheiding op de loer ligt. Je leven staat op zijn kop en alle zekerheden lijken weg. Ik zeg altijd dat ik niet weet of het beter is om te scheiden of te blijven. Wij zijn samen gebleven en hoewel ik daar nu erg gelukkig mee ben, begrijp ik als geen ander hoeveel tijd en energie het kost om uit de negatieve patronen te stappen. Daarvoor moet je allebei keihard werken, heel veel zelfreflectie ontwikkelen en allebei jezelf transformeren naar een betere versie van jezelf. En het is moeilijk om dat te doen met degene waarmee je die patronen hebt opgebouwd. Ik zie in mijn dagelijkse praktijk dat elkaar loslaten in een scheiding waar iedereen mee kan leven sneller zorgt voor een flinke ommezwaai in je leven. Of dat beter is weet ik oprecht niet en laat ik dus bij jullie.

Mijn passie

Ik ben iemand die eigenlijk helemaal niet van ruzies houdt; ik ben juist een verbinder. Toch ga ik het conflict niet uit de weg, want juist dan zijn mensen open en eerlijk en juist dan is er een kans om je weer te verbinden met jezelf en wat je werkelijk wilt. En daarom hou ik juist van mijn werk als mediator, waar al mijn ervaringen en opleidingen samenkomen. Ik vind het fijn om jullie bij een van de moeilijkste tijden in je leven door jullie emoties en financiele obstakels heen te loodsen en jullie te helpen goede afspraken te maken voor de toekomst, waar je allebei tevreden mee kunt zijn. Dan kun je op een goede manier afscheid nemen van het verleden en weer een weg vinden naar een nieuwe toekomst.